1 ¼ kg tværreb skåret som long ribs 
(få evt. slagteren til at skære det) 
 
Barbecue-sauce: 
50 g soltørret tomater 
2 dl vand 
4 fed hvidløg 
1 løg 
3 spsk chili-sauce 
2 tsk sukker 
1 spsk eddike 
2 spsk dijon-sennep 
 
Ratatouille: 
1 kg tomater 
2 courgetter 
1 aubergine 
2 spsk olivenolie 
4 fed hvidløg 
1 spsk herbes de provence (provence-krydderi) 
1 dl vand 
Anden tilbehør: grovbrød 
 
Gnid kødstykkerne med salt. Læg dem på en rist med en brade-pande under. 
Hæld kogende vand på de soltørrede tomater og lad dem trække ca. 15 
minutter. 
Blend dem med pillede hakkede løg og resten af ingredienserne til 
barbecue-saucen. 
Pensl kødet med halvdelen af saucen. 
Og sæt risten med brade-panden under ind i ovnen og steg kødet ved 175ºC i ca 3 timer. 
Efter en time vendes kødstykkerne og pensles med resten af saucen. 
Herefter pensles de jævnligt med saucen fra brade-panden og vendes af og til. 
Hvis barbecue-saucen, som drypper ned i brade-panden, begynder at blive sort, tilsættes lidt vand. 
Tilberedning af ratatouille: 
Pil løgene og skyl tomater, courgetter og auberginen. 
Skær alle grønsagerne i tern på ca. 2 x 2 cm. 
Svits først løgene i olivenolie i en tykbundet gryde. 
Tilsæt tern af auberginer og courgetter. 
Pil hvidløgs-feddene og pres dem med en hvidløgspresser ud over 
grønsagerne. 
Tilsæt så tern af tomater og drys med provence-krydderi. 
Smag til med salt og peber. 
Anret kødet på et fad og servér det med ratatouille. 
Og spis evt. grovbrød til.
 
Tips: Som ekstra tilbehør kan man evt. servere coleslaw.