Logo

Vildtwok med nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vildtwok med nudler

 

"Skav" er et svensk udtryk for meget tyndt udskårne flager af kød, som regel fra rensdyr. Det egner sig fint til tilberedning i wok. Ny vildtret.

• Vildtkød er i reglen magert kød.

• Rodfrugter er fiberrige og indeholder både mineraler og vitaminer.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Vildtwok med nudler

250 g ren- eller vildtskav

2 gulerødder

1 pastinak

½ kålrabi

1-2 majroer

1 porre

1 + 2 spsk olie

SAUCE:

1 dl øl

½ dl soya

1 tsk rosmarin

1 tsk enebær

1-2 fed hvidløg

TIL SERVERINGEN:

280 g nudler

1 tsk salt pr. l vand

 

* Fremgangsmåde:

1 Optø kødet hvis det er frossent.

Optø det evt. ved lav effekt i mikroovnen.

 

2 Skræl og striml gulerødder, pastinak, kålrabi og majroer.

Skyl porren og skær den i 1 cm store bidder på skrå.

 

3 Opvarm olien i en wok eller en stor stegepande med høje sider.

Olien skal være varm, men den må ikke ryge.

 

4 Steg kødet hastigt i portioner, til det har fået farve.

Tag kødet op og hold det varmt.

Steg alle grønsagerne, begynd med de grove og tilsæt de øvrige efterhånden (porren til sidst).

 

5 Hæld øl og soya på og krydr med rosmarin og knuste enebær.

Pres hvidløget over.

Lad det simre nogle min.

Læg kødet tilbage i wokken og lad det blive gennemvarmt.

Server straks sammen med friskkogte nudler.

 

Tips & råd  

 

Vildtwok med nudler

Lav din egen "skav": gå ud fra halvt optøet meget mørt kød og skrab så tynde skiver som muligt af med en skarp kniv. Man kan faktisk lave "skav" af alle typer kød, men det bruges mest af vildtkød, fremfor alt ren.

De tynde kødskiver bliver hurtigt gennemstegte, så derfor er det nemt at lave retter base- rede på "skav".

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 353 = kJ 1482

Kulhydrat 32 g Protein 18 g Fedt 17 g (43%) Fibre 8 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Østerstatar i glaskålsravioli med sødskærm og brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AbrikossorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os