
Sprøde små brødskiver med krydret rejecreme - dette er den
perfekte start på en god middag. 
• Kroppen kan lettere udnytte næringsstofferne, hvis du
støder 1 spsk sesamfrø i en morter og rører det i cremen. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Crostini med rejecreme:
200 g pillede rejer 
1 cm frisk ingefær 
1 forårsløg 
et par stilke koriander eller purløg 
2 tsk tør sherry eller risvin 
1 tsk friskpresset citronsaft 
1 æggehvide 
½ tsk salt 
⅛ tsk friskkværnet peber 
12 skiver baguette 
2 spsk sesamfrø 
* 
Fremgangsmåde:
1 Skræl ingefæren og hak den fint. 
Gør forårsløget i stand og hak det fint, også det grønne. 
Skyl korianderen og hak den fint. 
 
2 Opvarm ovnen til 250 °C. 
Hak rejerne groft og kør dem i en blender til en smørbar
masse. 
 
3 Bland cremen med ingefær, forårsløg, koriander, sherry,
citronsaft og æggehvide. 
Smag til med salt og peber. 
 
4 Smør rejecremen på brødskiverne og drys sesamfrøene på. 
 
5 Læg brødene på en plade og bag dem sprøde i den varme ovn,
ca. 5 min. 
Server dem nybagte. 
 
Tips & råd
Baguetter med den sprøde skorpe er gode at bruge til
crostini. 
Eftersom de bages uden fedt er de særligt gode. 
I det kinesiske køkken anvender man risvin som krydderi. 
Risvin finder du i asiatiske butikker og i velassorterede
supermarkeder. 
 
Variation: Rør 1 finthakket chilifrugt i rejecremen, hvis du
vil ha' en stærkere smag. 
 
PR. PORTION (3 SNITTER): Energi: Kcal 112 = ~ 470 
Kulhydrat 9 g Protein 14 g Fedt 2 g (16%) Fibre 1 g