8-10 mellemstore blæksprutter
300 g fiskefars
2 laksestykker
div. krydderier
et løg
gode ris, gerne med æg blandet i og gode krydderier efter ønske
Rens blæksprutterne godt, bland fiskefarsen med div. krydderier, gerne så de kan smages samt finthakket løg og fløde, så den ikke er for fast.
Kom farsen i en sprøjtepose og sprøjt den ind i blæksprutten i passende
mængde.
Skær et stykke laks i passende stykker og stik det ind i midten af farsen.
Koges i letsaltet vand i ca. 3 kvarter.
Risene koges som normalt, gerne med lidt krydderier i, til sidst blandes 2 rå æg rundt i risen.
Saucen laves af væden fra de kogte blæksprutter og tilsmages med lidt
krydderier.
Tips: Blæksprutterne deles på langs så man får syn for sagen.
Der kan med fordel serveres store muslinger i skal og rejer til denne ret og en rigtig god kold hvidvin.