Logo

Buffetspid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

24 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
400 g kyllingefileter
500 g svinemørbrad
400 g oksemørbrad
500 g frosne, optøede lammemørbrader
900 g faste blommer
450 g bacon, 24 skiver
200 g rødløg i tykke både

Kryddersmør
250 g smør
1/2 dl teriyakisauce (japansk grill- og stegesauce)
2 spsk fintrevet citronskal
2 spsk tørret basilikum
2 tsk stødt koriander
1 tsk fint salt

3 spsk rasp

Tilbehør:
600 g grøn salat
600 g flûtes.

Læg spiddene i koldt vand i ca. 1/2 time.
Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder.
Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.
Del baconskiver ne midt over.

Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).
Tag spiddene op af vandet og tør dem.
Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spiddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg.
Stil spiddene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør:
Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.
Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over.

Læg halvdelen af spiddene på risten.

Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spiddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider.
Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spiddene i ca. 5 min.
Vend spiddene og grill dem færdige.
Dup resten af spiddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Tips: spiddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.
Hvis buffetspiddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Indbagt farsrulleMed spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer....
• Tandoorikylllng på grillenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelsalat med karry 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet TobleroneHar du et soft spot for Toblerone. Heldigvis er det supernemt selv at lave de søde,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os