
 
Bag små lækkerier
til studenterbuffeten eller sankthansaften.
Opskriften er nem at gå til, og det meste kan forberedes i god tid, inden
gæsterne kommer. 
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min. Fryse-egnet. Opskriften er til 8 personer. 
 
#
Kage: 
225 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
1 tsk stødt ingefær 
½ tsk stødt kanel 
75 g smør 
100 g farin 
1¼ dl honning 
1 æg 
1½ dl kogende vand 
 
Citronsmørcreme: 
2-3 usprøjtede
citroner (fintrevet skal + 1 dl saft) 
100 g smør 
2 æg (evt.
pasteuriserede) 
100 g sukker 
 
Pynt: 
100 g flormelis 
1-2 spsk citronsaft 
friske jordbær 
*
 
Kom fintrevet
citronskal i en gryde med citronsaft og smør og giv det et hurtigt opkog. 
Pisk æg godt sammen
med sukker og pisk citronsmørret i. 
Hæld det tilbage i
gryden og varm det igennem under omrøring til det tykner (ved ca. 70 °C) det må
ikke koge. 
Hæld det over i en
skål til afkøling. 
 
Tænd ovnen på 180 °C.
Sigt alle de tørre
ingredienser sammen. 
Pisk smør og farin
sammen og pisk honning, æg og kogende vand i. 
Vend melet i dejen
og hæld den i en smurt form (18x22 cm). 
Bag kagen midt i
ovnen ca. 30 min. 
Tjek med en
tandstikker, om den er gennem bagt og vend kagen ud på en rist til afkøling. 
 
Flæk kagen i to
bunde og læg dem sammen med citroncreme. 
Rør flormelis og
citronsaft sammen til glasur og smør det over kagen. 
Del kagen i små
firkanter og pynt med jordbær. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin