Logo

Små cheesecakes med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små cheesecakes med rabarber

 

Sæt noget smukt og sommerligt frokost på bordet, måske til Pinsefrokosten. Du kan gøre alt klar i forvejen, og selv sidde med ved bordet.

8 kager. Arbejdstid: 1½ time. Køletid: mindst 2 timer

 

#

Bund:

200 g fuldkorns digestive kiks

2 spsk farin

75 g smeltet smør

 

Fyld:

5 blade husblas

150 g rabarber

1 dl vand

75 g sukker

1 stang vanilje

50 g sukker

1 citron [øko]

250 g mascarpone

200 g flødeost naturel

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

3 spsk sukker

 

Pynt:

350 g rabarberstilke

3 dl vand

3 spsk citronsaft

150 g sukker

*

 

Knus kiksene (brug evt. en foodprocessor), og bland dem grundigt med farin og smeltet smør.

Pres massen ud i bunden af en springform (26 cm).

Sæt den i køleskabet.

 

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.

 

Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og kog dem med vand og sukker i 5 min.

Si saften over i en skål.

Knug vandet af husblassen, og smelt den i den varme rabarbersaft.

 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukker og fintrevet citronskal.

Pisk mascarpone og flødeost sammen med vanilje/citronsukkeret, og pisk rabarbersaften i.

Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend dem i cremen.

Hæld cremen i formen, og sæt den tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.

 

Rens rabarberstilkene, og "skræl" dem i lange bånd med en kartoffelskræller eller en kniv - de skal være ca. 2 mm tykke.

 

Kog en lage af vand, citronsaft og sukker, og kog 2-3 rabarberbånd i lagen ad gangen i 20-30 sekunder.

Dryp dem af på et rent viskestykke eller køkkenrulle.

 

Skær kagen løs kanten rundt, og åben formen.

Udstik til 8 portionskager med en rund udstikker på ca. 7 cm.

 

Dæk kagerne med rabarberbånd på toppen, og klip dem til, så de går lidt ned ad kanten.

Læg derefter bånd rundt om kanten.

Pensl rabarberne med den resterende sukkerlage, og sæt kagerne i køleskabet indtil servering.

 

• Tips: Hvis dine rabarber er meget blege, kan du farve sukkerlagen med lidt rødbedesaft eller frugtfarve, inden du koger de tynde rabarberbånd.

 

• Tips: Den nemme og hurtige version:

Rens og snit alle rabarberne (500 g), og bland dem med 150 g sukker i en bredbundet gryde.

Varm forsigtigt op under omrøring, og lad dem simre i ca. 5 min., til de er akkurat møre.

Bred dem ud på et fad, og køl af.

Lav kikseblandingen, og fordel den i 8 portionsglas fx små sylteglas.

Pisk cremen sammen (uden rabarbersaft, husblas og æggehvider), og fordel den i glassene.

Top op med rabarberkompot.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her