Logo

Zucchini kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Zucchini kager

 

Kagerne får deres fyldige smag fra nyreven frisk zucchini. Server dem varme med tomat- og champignonsalsaen ved siden af

• Zucchini indeholder meget C-vitamin. • Champignon indeholder folinsyre.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. Ca 20 kager

 

# Råvarer til Zucchini kager:

2 æg

2½ dl letmælk

1 tsk natron

3½ dl hvedemel

½ tsk salt

¼ tsk peber

2-3 (600 g) zucchini

1 spsk smør

SAUCE:

400 g champignon på dåse

400 g knuste tomater

salt og peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Pisk æggene sammen med halvdelen af mælken.

Bland natron og mel og rør det i æggemassen.

Rør det til der ikke er nogen klumper.

Tilsæt resten af mælken, salt og peber.

Skyl og riv zucchinien og rør strimlerne i.

 

2 Smelt fedtstoffet (½ tsk fedtstof pr. omgang) på en teflonpande ved jævn varme.

Steg kagerne, (ca. ¾ dl dej pr. stk.) til de er smukt gyldne.

Læg kagerne på et serveringsfad og hold dem varme til alle kager er stegte.

 

3 Lav saucen imens, hæld hakkede, afdryppede champignon og knuste tomater i en gryde og lad det koge kraftigt uden låg i 5 min.

Smag til med salt og peber.

 

Tips & råd


Zucchini kager


Anvend gul squash i stedet for zucchini. Den har samme konsistens som zucchini.

Prøv også reven gulerod eller græskar som et andet alternativ.


Zucchini kager


Pocherede æg smager godt til kagerne.

Hæld 1 spsk vineddike i letsaltet simrende vand.

Slå ægget ud i en kop og hæld det forsigtigt ned i vandet.

Saml hviden og blommen med to skeer.

Det skal pochere i 4-5 minutter.

 

GENVEJ

Du kan også bage kagerne uden zucchini i dejen. De bages da dobbelt så hurtigt.

Kan du lide søde pandekager kan du komme lidt sukker eller honning i dejen.

 

Pr. kage: Energi: Kcal 74 = kJ 310

Kulhydrat 11 g Protein 3 g Fedt 2 g (24%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 34 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Zucchini og gulerodsrullerFarvestrålende, raffineret og børnevenligt. Disse ruller er gode som tilbehør eller som en...
• Zucchinisalat med fetaostEn krydret salat som måske smager bedst om sommeren, hvor zucchinien kan plukkes direkte...
• Zucchini og gulerodsrullerFarvestrålende, raffineret og børnevenligt. Disse ruller er gode som tilbehør eller som en...
• Fordrukne blommerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os