Logo

Zucchini og gulerodsruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Zucchini og gulerodsruller

 

Farvestrålende, raffineret og børnevenligt. Disse ruller er gode som tilbehør eller som en vegetarisk hovedret • Grønsagerne tilfører en blanding af flere vitaminer, mineraler og kostfibre.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Zucchini og gulerodsruller

1 bundt forårsløg

1-2 (100 g) gulerødder

2 spsk olie

½-1 tsk salt

⅛ tsk sort peber

2 zucchini (500 g)

1 mozzarellaost a 125 g

1-2 kviste timian eller 1 tsk tørret timian

1-2 kviste oregano eller J2 tsk tørret oregano

1 fed hvidløg

1 dåse (400 g) flåede tomater

1 dl cremefraiche

 

* Fremgangsmåde:

1 Gør forårsløgene i stand.

Skær den grønne del i 6 cm lange bidder og hak den hvide del fint.

Skræl gulerødderne og skær dem i 6 cm lange stave.

 

2 Opvarm 1 spsk af olien på en stegepande med høje sider og låg.

Steg gulerødderne 8-10 min. i olien, drys med salt og peber og tag dem af panden.

Tør ikke panden af.

Skyl og rens zucchinierne.

Skær dem i skiver på langs med en ostehøvl eller på et rivejern.

Blancher skiverne 1-2 min. i letsaltet kogende vand og lad dem løbe af på køkkenrulle.

 

3 Skiv mozzarellaen og skær den i stave.

Læg derefter rullerne sammen (se Tips & råd).

Læg rullerne på et fad og stil til side.

 

4 Læg det hvide af løgene på panden og steg dem blanke i resten af olien.

Pil hvidløget og pres det i.

Tilsæt tomaterne med væde, tryk tomaterne let ud med en gaffel.

Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.

Lad saucen koge sammen uden låg i 5 min.

Læg rullerne i saucen og lad dem koge ved svag varme under låg, til de er møre.

 

Tips & råd


Zucchini og gulerodsruller 

Sådan laver du rullerne: fordel det grønne af løgene, gulerodsstavene samt mozzarellaosten på zucchinipladerne. Hvis zucchinipladerne er smalle kan du lægge to ved siden af hinanden taglagt. Krydr med salt, peber, timian og oregano. Rul dem forsigtigt sammen og fæstn dem med tandstikkere. Opvarm resten af olien på en pande med høje sider og brun rullerne på alle sider. Tag dem op og læg dem på et fad, stil til side. Lav nu saucen efter trin 4 og lad zucchini- og gulerodsrullerne simre i saucen til de er møre.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 288 = kJ 1129

Kulhydrat 9 g Protein 9 g Fedt 24 g (75%) Fibre 4 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 19 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pizzaer mini med zucchiniDisse vegetariske pizzaer er perfekte at servere som tilbehør, til en drink eller et glas...
• Zucchini kagerKagerne får deres fyldige smag fra nyreven frisk zucchini. Server dem varme med tomat- og...
• Zucchinisalat med fetaostEn krydret salat som måske smager bedst om sommeren, hvor zucchinien kan plukkes direkte...
• Ost på franskSaint Agur er en mild og cremet blåskimmelost fra Beauzac i Auvergne regionen, som har...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os