
 
Sprøde grønsager som marineres i urter og vineddike,
serveres ofte i italienske hjem. Server fadet som en lækker forret. 
• Denne ret indeholder masser af sunde grønsager. 
• Øg fibermængden med marinerede bønner eller kikærter. 
Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 8
portioner 
 
# Råvarer til Antipasto grønsagsfad:
1 løg 
2 fed hvidløg 
5 dl hvidvinseddike 
¼ dl sukker 
1 gulerod 
2½ dl (150 g) blomkålsbuketter 
2½ dl (100 g) champignon
150 g rensede asparges 
1 lille (250 g) gul squash 
1 lille (250 g) aubergine 
½ rød peberfrugt 
6 blade af hovedsalat 
1 spsk hakket persille 
 
* Fremgangsmåde:
1 Pil og halver løg og hvidløg. 
Bring 5 dl vand, vineddike, sukker, løg og hvidløg i kog ved
jævn varme. 
Skru ned og lad det simre ca. 4 min. 
 
2 Skræl guleroden og skær den i 7-8 cm lange stave og læg
dem i vineddikesaucen. 
Kog i 2 min. 
Gør blomkålen i stand og del den i små buketter. 
Rens svampene og skær dem i kvarte. 
Lad kål og svampe koge i 2 min. 
 
3 Rens asparges, squash, aubergine og peberfrugt. 
Skær squash, aubergine og peberfrugt i 7-8 cm lange stave,
læg dem i gryden sammen med asparges og lad dem koge med i 2 min. 
 
4 Tag grønsagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på
køkkenrulle. 
Kasser kogevandet. 
Lad grønsagerne blive kolde, dæk tallerkenen med plastfolie
og sæt den i køleskabet. 
Lad det afkøle i mindst 1 time før servering. 
 
5 Læg et leje af salatblade på et serveringsfad. 
Arranger grønsagerne i grupper og drys med hakket persille
og server. 
 
Tips & råd 
 
 
Den japanske aubergine er lyslilla i farven, mildere og slankere
end den sædvanlige mørke aubergine. Den er også noget sødere i smagen. 
 
 
Hvis din antipasto skal mætte mere: tilføj mager skinke og
skivet ost sammen med konserverede artiskokbunde, grønne og sorte oliven,
ristet rød peber og røde bønner. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 32 = kJ 136 
Kulhydrat 5 g Protein 2 g Fedt <1 g (ca. 25%) Fibre 3 g