Logo

Appelsinsalat med honning og fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 store appelsiner
1 dl appelsinsaft
½ dl vand
½ dl sukker
1 ½ stang vanilje
1 spsk lynghonning
2 dl økologisk piskefløde (den er lidt tykkere end almindelig piskefløde)

Skær skallen fra appelsinerne, idet man også fjerner den hvide hinde. Hold frugten i venstre håndflade og skær fileter af appelsinen fra hinderne med en lille, skarp kniv og kom fileterne i en skål.
Skær alle 6 appelsiner ud til fileter.
Pres saften af de tømte hinder ned i en skål og mål 1 dl af.
Hvis det skal gå hurtigt, kan man bare skære appelsinerne i skiver.
Kog sukker med vand og appelsinsaft til en sirup.
Rør honning og vaniljekorn ud i den varme sirup og hæld den over appelsinfileterne.
Salaten kan serveres med det samme eller marinere op til et døgn i køleskabet, godt tildækket.
Hvis salaten har afgivet meget væde, så hæld noget af det fra inden servering.
Server piskefløden i en lille kande. Man hælder selv fløde over frugtsalaten. Vent et øjeblik; så tykner fløden.

Variation: hvis desserten skal være sundere, kan man erstatte fløden med 2 dl økologisk kærnemælk eller tykmælk, rørt med 1 ½ spsk flormelis og 1 spsk fløde.

Man kan også undlade sukker-honninglagen og blande appelsinsaften med vaniljekornene alene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her