
Salat af grønne bønner, kidney- og voksbønner 
250 g grønne bønner
250 g voksbønner
3 stilke sar (eller ½ tsk tørret sar)
1 dåse kidney-bønner (425 g drænet vægt)
150 g løg skæres j tynde, halve ringe. 
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk almindelig sennep
5 spsk solsikkeolie
salt, peber og sukker
50 g sorte oliven
½ flute
150 g frisk gedeost 
oregano, tørret
*
Bønnesalat:
A. Grønne bønner og voksbønner gøres i stand og brækkes i 4 cm lange stykker. 
De koges sammen med 3 stilke sar i letsaltet vand ca. 8-10 minutter. 
De skylles hurtigt i koldt vand. 
Lad dem dryppe godt af og fjern saren. 
Kidney-bønner bruses over i en si og drypper godt af.
B. Løg skæres j tynde, halve ringe. 
Pisk 2 spsk hvidvinseddike, 1 tsk almindelig sennep, 5 spsk solsikkeolie, lidt salt, peber og 1 nip sukker godt sammen i en skål med et piskeris. 
Sorte oliven udstenes og hakkes groft. 
Vinaigretten blandes med bønner, oliven og løg. 
Crostini:
½ flute skæres i skiver på skrå. 
De lægges på en plade og ristes i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 5-7 minutter. 
Runde skiver af 150 g frisk gedeost halveres. 
På hver brødskive lægges ½ skive gedeost, og de bages videre i 8-10 minutter. 
De drysses med lidt tørret oregano og serveres til salaten. 
Tips: I stedet for crostini smager laksesteaks også fremragende til.