3 store usprøjtede appelsiner 
½ -1 dl chiliflager (tørrede chilier med frø groft knust) 
3 spsk  gærede sorte bønner 
2 fed hvidløg finthakket 
½ liter olie (jordnødde majs- eller rapsolie) 
¾ dl mørk japansk sesamolie 
Appelsiner vaskes og skrællen skrælles tyndt af og hakkes fint. 
Alle ingredienser kommes op i en gryde (min. 2 liter med høje sider) 
Opvarmes ved jævn varme indtil det bobler (skru ned hvis bobler 
bliver kraftige). 
Hvis man har et sukkertermometer skal det vise 110-120°C. 
Lad det simre i 15 min. Rør jævnligt. 
Lad olien køle af i gryden og hæld den på et grundigt rengjort glas med 
tætsluttende låg. 
Olien skal trække i 1 døgn inden anvendelse, og holder sig mindst 1 år. 
Opbevares ved stuetemperatur. 
Tips: 
Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og stor anvendelighed. Olien er velegnet til marinader, grillning, wokretter, og dressinger. "Bundfaldet" er velegnet til farsretter og gryderetter. 
De gærede sorte bønner fås hos kinesiske dagligvarebutikker. 
Chilimængden kan justeres efter ønske.