
 
Brug gulerødder i både bagværk og salat det er sundt og
smager godt. Og så hjælper det med slank ...
Boller med kanel og
gulerod 
16 boller. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20
min. Fryseegnet 
 
#
25 g gær 
1 dl skummetmælk eller vand 
2 dl fromage frais 
1 spsk rapsolie 
1 æg 
50 g rørsukker eller lys farin 
2 tsk stødt kanel 
4 spsk solsikkekerner 
200 g reven gulerod 
200 g grahamsmel 
250 g hvedemel 
*
 
Rør gæren ud i lun mælk eller vand. 
Pisk fromage frais, olie og æg i gærvæsken, og tilsæt
sukker, kanel, solsikkekerner og reven gulerod. 
Rør de to slags mel i dejen lidt ad gangen hold evt. lidt af
hvedemelet tilbage dejen skal være lidt klistret. 
Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket til dobbelt
størrelse i ca. 1 time. 
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den forsigtigt
til 16 boller. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve
tildækket i ca. 30 min. 
Varm ovnen op til 200 °C. 
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min., og lad dem afkøle
på en rist. 
 
Gulerodssalat med
ananas
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 10
min. 
#
2-3 gulerødder 
2 skiver ananas (frisk eller fra dåse) 
1 spsk rosiner 
*
 
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. 
Skær ananassen i små stykker, og vend dem sammen med
gulerødderne. 
Drys med rosiner, og server som tilbehør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin