1-1 ½ kg  skrællede kartofler   
fedt til friturestegning   
   
Waldorfsalat:   
100-125 gram mayonnaise   
½ liter piskefløde   
lidt sukker   
lidt salt   
hvid peber   
5 belle de boskop æbler   
4-5 stilke bladselleri   
250 gram vindruer   
lidt citronsaft   
valnøddekærner   
evt. klementiner 
 
Kartoflerne rives fint på et rivejern. 
Lad dem afdryppe og tør kartoflerne. 
Kartoflerne må endelig ikke skylles da stivelsen er nødvendig for 
faconen under stegningen. 
Læg dem i et forvarmet fugleredejern. 
Steg kurvene ad to gange, første gang i 3-4 minutter, anden gang uden 
metalsi i 1-2 minutter til de er gyldne. 
Afdryppes og sættes på et fedtsugende underlag. 
Waldorfsalat: Fløden piskes til skum og blandes med mayonnaisen, som 
smages til med salt, hvid peber, sukker og citronsaft. 
Heri kommes revne æbler (gerne med skræl hvis den er pæn), noget af 
væden skal presses ud før de kommes i dressingen, da salaten ellers 
bliver for tynd. 
Desuden tilsættes fintsnittet bladselleri, halve udstenede druer, knuste 
valnøddekærner (gem nogle til pynt). 
Kartoffelrederne fyldes med Waldorfsalaten 
  
Tips: Har du ikke et fugleredejern kan man også anvende to små 
metalsier der akkurat passer ind i hinanden. 
  
Hedder nids d'oiseau på fransk.