1 kg kogte pillede kartofler (ca. 1.2 kg rå) 
4 dl ymer a-38 eller A-tykmælk 
1 spsk   dijonsennep 
1 tsk groftsalt 
1 knsp. stødt hvid peber 
1-2 tsk sukker 
½ finthakket løg (40 g) 
1 bundt finthakket purløg (25 g
Rør ymer eller lignende sammen med de øvrige ingredienser. 
Skær kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.
Tips:
Salaten smager bedst, hvis den får lov at trække en time og ikke er for kold ved serveringen.
Dijonsennep kan være skarp i smagen, når den bruges som krydring i et magert produkt som ymer eller lignende. Brug evt. sød fransk sennep eller halvt af hver. Smag dig frem til den variation, du bedst kan lide.
Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, fx. Asparges. Andre kartoffelsorter som fx. Sava og Folva er også velegnede.
Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.
Har du lyst til at eksperimentere lidt med smagen, er her nogle forslag:
Fynsk
Erstat 1 dl ymer eller A38 med 100 gram rygeost 5%.
Dansk med karry
Tilsæt 2 tsk   karry, og erstat de finthakkede løg med finthakkede rødløg. 
Dansk med dild
Erstat purløg med en masse fintskåret dild - lækkert især til de nye kartofler.
Dansk med ærter
Erstat sennep, løg og purløg med 1-2 tsk   citronsaft og 250 g ærter - evt. friskbælgede.
Indisk
Erstat sennep og purløg med 1 spsk   friskhakket korianderblade (eller ¼ tsk   stødt koriander), ½ spsk   hakkede mynteblade (eller 1 tsk   tørret), 1 spsk   finthakket frisk ingefær (eller ½ tsk   stødt) og 1 finthakket chili (eller ½ tsk   stødt sød chili).
Italiensk
Erstat sennep og purløg med 1-2 spsk   kapers og 50 g ansjoser skåret i små stykker. Tilsæt evt. også 50 g hakkede oliven.