
Hvem har egentlig bestemt, at salat er sommermad? Med vintersalatblade, eksotiske frugter og en saftig steak bliver det til en vintersalat 
 
1 tsk koncentreret tomatpuré
½ tsk kanel
2 spsk hvidvinseddike
5 spsk olie.
1 julesalat
200 g romainesalat
1 papaya
1 avocado
2 steaks(a 150 g) 
1 spsk paprika, edelsüss
salt og peber
2 spsk olie til at stege i
 
Tomatpuré, kanel og hvidvinseddike røres med 5 spsk olie. 
Julesalat gøres i stand og skæres i strimler. 
Romainesalat gøres i stand, skylles og deles i mindre stykker. 
Papaya skrælles, halveres og kernerne fjernes. 
Frugtkødet skæres i strimler. 
Avocado halveres, stenen fjernes og frugtkødet løsnes fra skallen og skæres i strimler. 
Papaya og avocado blandes med halvdelen af vinaigretten. 
Steaksene gnides med 1 spsk paprika, edelsüss, lidt salt og peber, og steges på en pande i 2 spsk olie i 3-4 minutter på hver side. 
Romainesalat og julesalat fordeles på 2 tallerkener. 
Steaksene skæres i skiver, som lægges på salaten. 
Papaya-avocado-blandingen lægges over, og det hele dryppes med resten af vinaigretten. 
 

Kage med nødder og banan
Somme tider vil man gerne servere noget særligt til eftermiddagskaffen: 
Her er en ideel kage til det formål. Forrygende flot og lækker 
Tilberedning: 1 time 45 min. (plus afkølingstid) 
 
Til 16 stykker: 
100 g nøddechokolade 
5 bananer 
3 spsk citronsaft 
200 g blødt smør 
200 g flormelis 
reven skal af 1 citron (økologisk)
salt 
4 æg
200 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
120 g hakkede hasselnødder 
citronglasur 
 
70 g nøddechokolade hakkes fint. 
4 bananer skrælles, skæres i terninger og blandes med 2 spsk citronsaft. 
Smør, flormelis, citronskal og 1 knsp salt røres meget cremet med elpiskeren i 8 minutter. 
Æggene røres i enkeltvis med ½ minut til hver. 
Hvedemel og bagepulver blandes og røres i dejen sammen med hasselnødder og den hakkede chokolade. 
Derpå vendes bananstykkerne i. 
En sandkageform (30 cm lang) beklædes med bagepapir, og dejen hældes i. 
Bag kagen i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 70-80 minutter ved 170°C (varmluft 150°C). 
Kagen afkøles. 
Citronglasuren hældes over den afkølede kage. 
Resten af nøddechokoladen hakkes groft, den sidste banan skrælles, skæres i skiver og dryppes med 1 spsk citronsaft. 
Kagen pyntes hermed og serveres, når glasuren er stivnet. 
 

Tips: Man kan sagtens bruge pecannødder eller valnødder i stedet for hasselnødder. I så fald er det bedst at skifte nøddechokoladen ud med flødechokolade. 
--