
 
Nyd de friske og frugtige
meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som tilbehør til fisk
og lyst kød.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 45 min.
 
#
1½ dl brune ris 
2-3 stilke blegselleri 
2-3 forårsløg 
50-75 g valnødder 
300 g melon 
3 spsk hakket persille 
 
Dressing
3 spsk soja 
3 spsk citronsaft 
2 spsk olie 
1 spsk honning 
1 tsk stødt spidskommen 
salt og peber 
*
Kog risene efter pakkens anvisning, og hæld dem ud i en stor
skål til afkøling. 
 
Rens bladselleri og forårsløg, og snit dem fint. 
Hak valnødderne groft. 
Skær melonen i terninger, eller lav kugler med et
parisiennejern. 
 
Pisk dressingen sammen, og vend den i risene.
Sammen med blegselleri, løg og nødder. 
 
Vend melonstykkerne i salaten, og drys med persille. 
Server som tilbehør til sommermaden. 
 
Salaten kan gøres klar med alt undtagen melon og opbevares i
køleskab. 
Vend så melonen i umiddelbart før servering, og drys med
persille. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin