20 minutters forberedelse, 25 minutters tilberedning. 
2 stk perlehønebryst skæres fra skroget. 
75-100 g kød fra lårene, afpudses og blendes med lidt salt og ½ pasteuriseret æggehvide. 
2 spsk  pistacie kerner uden salt, knivhakkede. 
125 g  basmatiris 
1 stort nip safrantråde, lægges i blød i 2 spsk varmt vand og blandes i kogevandet til risene. 
ca. 75 g salatdrys, blandet af rosiner, hasselnødder, papaja, ananas, tranebær, pinjekerner. græskarkerner m.m. 
Læg brystkødet med skindsiden nedad, og bank det let med en knytnæve. 
Rør hakkede pistaciekerner i farsen, der er blendet af lårkødet, og smør den på brystfileterne. 
Rul kødet sammen, og bind med bomuldsgarn. 
Brun rullerne let i klaret smør i en gryde, tilsæt 2 spsk  vand eller vin, og braiser sagte under låg, 20-25 minutter. 
Kog risen som angivet på posen i vand tilsat safranvæden. 
Tilsæt det blandede salatdrys fem minutter, før risene er færdige.