
Selvom du måske ikke lige befinder dig på en ø, så har du dog mulighed for at lave denne salat 
 
1 æg
1 rød peberfrugt
1 syltet agurk
1 rødløg
25 g grønne oliven (uden sten)
150 g mayonnaise
5 spsk lage fra de syltede agurker
5 spsk ketchup
salt, peber og tabasco
1 stort salathoved
*
A. Ægget kommes i kogende vand og koges i 8 minutter. Vandet hældes fra. 
Det skylles hurtigt i koldt vand og pilles. 
B. Rød peberfrugt skæres i kvarte, udkernes og skæres i små terninger. 
Syltet agurk og 1 rødløg skæres i små terninger. 
Ægget og grønne oliven hakkes. 
⅓ af alle ingredienserne lægges til side. 
C. ⅔ af ingredienserne kommes i en skål. 
Mayonnaise, 5 spsk lage fra de syltede agurker og 5 spsk ketchup tilsættes, og det blandes. 
Der krydres med salt, peber og tabasco. 
D. Salathoved gøres i stand, skylles og slynges tørt. 
Det rives i mundrette stykker og anrettes på et fad.
E. Dressingen kommes over salaten, og resten af ingredienserne drysses på.
Pr. portion: 4 g protein, 33 g fedt, 7 g kulh. = 344 kcal (1443 kj)