Logo

Zucchinisalat med fetaost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Zucchinisalat med fetaost

 

En krydret salat som måske smager bedst om sommeren, hvor zucchinien kan plukkes direkte fra køkkenhaven.

• Zucchini indeholder meget få kalorier • Anvend ost med lavt fedtindhold, så mindsker du kalorietallet yderligere.

Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Zucchinisalat med fetaost:

1-2 friske zucchini

1 tomat

150 g fetaost

1 bundt frisk basilikum

3 spsk friskpresset citronsaft

salt og sort peber

6 spsk olie

12 sorte oliven

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl zucchinien og skær enderne af.

Skær zucchinien i tynde skiver på langs på et rivejern.

 

2 Skyl tomaten og skær den i små tern.

 

3 Smuldr fetaosten.

Skyl basilikummen og nip bladene af stilkene.

Hak halvdelen af basilikumbladene fint.

 

4 Bland citronsaften med salt og peber.

Rør olien i, lidt ad gangen, til der dannes en tyk dressing.

 

5 Bland zucchinien med dressingen og den hakkede basilikum.

Bland godt.

Anret i en skål eller på tallerkener og drys tomat, fetaost og oliven over.

Garner med basilikumblade.

Server gerne friskbagt brød til salaten.

 

Tips & råd

 

Zucchinisalat med fetaost

Rå zucchini smager bedst, hvis den er tyndt skivet.

Anvend derfor helst et rivejern for at få ensartet tynde skiver.

Halver evt. store skiver.

 

Zucchinisalat med fetaost

Dressingen skal være cremet, så den hænger ved ingredienserne.

Pisk olien i, lidt ad gangen, så saucen emulgeres som en mayonnaise.

 

VARIATION

I stedet for zucchini kan du anvende agurk. Del agurken på langs og fjern kernerne med en ske så salaten ikke bliver vandet. Skær så agurken i tynde skiver. Hvis du ønsker det kan du blande en ½ skivet porre i salaten for at få yderligere smag.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 349 = kJ 1465

Kulhydrat 5 g Protein 8 g Fedt 33 g (85%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Zucchini kagerKagerne får deres fyldige smag fra nyreven frisk zucchini. Server dem varme med tomat- og...
• Kold rabarbersuppe med appelsin-isbjergEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os