
 
Vi
har givet den klassiske livret farverigt grønsagsfyld i både sauce og ris. 
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 30 min. 
 
Kødboller:
400
g hakket svinekød 
1 tsk
salt 
1 løg
4 spsk
hvedemel 
1 æg
2 dl
mælk 
1
liter bouillon 
salt
og peber 
 
Sauce:
1 løg
1
rød peberfrugt 
1 tsk
olie 
1-2
tsk karry 
1 dl
mælk 
ca.
3 spsk majsstivelse 
 
Tilbehør:
325
g ris 
200
g frosne ærter 
200
g frosne majskerner 
1-2
dl vand 
25
g smør mangochutney 
*
 
Rør
kødet sejt med salt, og tilsæt peber, finthakket eller revet løg, mel, æg og
mælk. 
Giv
bouillonen et opkog i en gryde, og skru ned, så den akkurat simrer. 
Form
farsen til boller, og lad dem simre i bouillonen i ca. 10 min. 
 
Pil
løget og hak det fint. 
Rens
peberfrugten, og skær den i små terninger. 
Svits
løg, peberfrugt og karry i en gryde med olie. 
Tilsæt
½ liter siet bouillon fra bollerne, og kog det igennem. 
Rør
mælk med majsstivelse, og rør det i saucen. 
Lad
saucen simre i 5 min., og smag til med salt og peber og evt. mere karry. 
 
Kog
risene efter pakkens ansvisning. 
Varm
ærter og majs i en gryde med lidt vand og smør. 
Smag
til med salt og peber, og vend dem sammen med de kogte ris. 
Læg
de afdryppede kødboller i saucen, og server med risblanding og mangochutney.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin