En salat med asiatiske ingredienser som er let at tilberede
og som indeholder mange friske smagsnuancer • Bambusskud fremmer fordøjelsen
samt indeholder mineraler og vitaminer, som er gode for negle og hår.
Tilberedning 35 min. 4 portioner
# Råvarer til Glasnudelsalat Kinesisk
3 stilke bladselleri
3 blade kinakål
1 rødløg
100 g bambusskud
50 g glasnudler
½ grønsagsbouillonterning
1 nip sukker
salt
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk olie
½ bundt persille
DEKORATION: korianderblade
* Fremgangsmåde:
1 Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver.
Skyl kinakålen og skær den i fine strimler.
Pil løget og skær i tynde skiver.
Lad bambusskuddene løbe af og skær dem i strimler.
Bland det hele.
2 Hæld kogende vand over nudlerne, så de dækkes helt med
vand.
Lad dem trække, mens dressingen laves.
3 Bland grønsagsbouillonen med 4 spsk af det varme
nudelvand, sukker, salt, citronsaft og olie.
Rør det godt sammen.
4 Tag nudlerne op og lad dem dryppe af. Bland nudlerne med
grønsagerne i en stor skål.
Hæld dressingen over, dæk til og lad det trække i 15 min.
5 Skyl persillen og hak den fint.
Drys persillen over salaten lige inden serveringen.
Garner med korianderblade.
Tips & råd
De tynde glasnudler er lavet af forskellige melsorter fx
ris-, mungbønne-, kartoffel- eller sojabønnemel og de kan derfor se lidt
forskellige ud. Til forskel fra den fuldautomatiske, europæiske nudelproduktion
er næsten alle nudler fra Asien fremstillet af små virksomheder og laves ofte i
hånden. Derefter sælges nudlerne til mellemhandlere, som pakker dem og som
sælger dem videre.
SERVERINGSFORSLAG: Server gerne grillet kød til salaten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 103 = kJ 433
Kulhydrat 4 g Protein 6 g Fedt 7 g (61%) Fibre 2 g