Den gode, mættende suppe er fyldt med sunde grønsager og
smages til med soja. En suppe, der varmer og mætter, og gør det let at lave mad
til mange. Der er både hakket kød, ris og friske grønsager i...
Arbejdstid: 25 min.
Ikke fryseegnet. 4 personer
#
300 g hakket
svinekød
2 spsk olie (gerne
sesamolie)
2 porrer (i skiver)
2 gulerødder (i små
terninger)
250 g champignoner
(i skiver)
1 dl ris
1½ liter vand eller
hønsebouillon
½ dl sojasauce
2 fed hvidløg
2 spsk frisk
citronsaft
salt
2 tomater (i små
terninger)
2 dl ærter (optøede)
½ icebergsalat (i
strimler)
Tilbehør: evt.
flutes eller brød
*
Brun kødet i olien i
en stor gryde.
Tilsæt porrer,
gulerødder og champignon og svits grønsagerne med kødet i 3-4 min.
Tilsæt ris og vand
eller bouillon og lad suppen koge, til risene er møre, ca. 15 min, afhængigt af
typen.
Tilsæt sojasauce og
presset hvidløg.
Smag evt. til med
salt eller mere soja.
Fordel tomater,
ærter og salat i 4 store suppeskåle og hæld suppen ovenpå.
Server evt. suppen
med flutes eller brød til.
TIPS: I stedet at
koge risene med suppen, kan du bruge 2 dl kogte ris, hvis du fx har en rest.
Lav da suppen uden
ris og tilsæt dem til sidst.
Se de mange gode opskrifter på skønne
supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin