En god gang curry varmer godt, når det er koldt, og stærk
mad har en gavnlig effekt på forbrændingen. Ugens slankeopskrift er
kyllingeragout...
Spaghetti til 1
person. Ragout til 4 personer (ragouten kan opbevares 2 døgn på køl eller
fryses)
Arbejdstid: 60 min. Koge/stegetid:
45 min. Ikke fryseegnet
#
75 g gulerod
50 g bladselleri
rosmarinblade
oregano
timianblade
basilikum
2 fed hvidløg
30 g skalotteløg
2 tsk olie
450 g hakket kylling
4 spsk
tomatkoncentrat
1 dåse flåede
hakkede tomater (450 g)
havsalt og peber
Pasta:
75 g gulerod
100 g squash
40 g
fuldkornsspaghetti
*
Skrub eller skræl
gulerod og skyl bladselleri, skær begge i små tern.
Skyl og afdryp
krydderurterne og finthak rosmarin og oregano.
Pil og finthak
hvidløgsfed og skalotteløg og svits et par minutter i olien.
Tilsæt gulerod,
bladselleri, rosmarin, timian og halvdelen af oreganoen og svits yderligere 3-4
min.
Tilsæt kødet og brun
det.
Tilsæt så
tomatkoncentrat og efter et par minutter dåsetomaterne.
Lad retten simre
under låg for lav varme i ca. 45 min, til saucen er kogt lidt ind.
Smag til med salt og
friskkværnet peber og resten af oreganoen samt basilikum i saucen.
Pasta:
Skræl gulerod og
skyl squash.
Lav fine strimler af
begge på mandolinjernet, med en spiral- eller et juliennejern.
Kog spaghettien
efter anvisningen på pakken, tilsæt gulerodsstrimlerne det sidste minut af
kogetiden.
Squashstrimlerne
bliver fint bløde bare ved at blive vendt i den varme sauce.
TIPS: Hakket kylling
kan erstattes med hakket kalkun.
Kalorier | | 405 kcal |
Protein | 32 g | (32 %) |
Kulhydrat | 40 g | (44 %) |
Fedt | 11 g | (24 %) |
Kostfibre | 9 g | |
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin