Pasta er enkel og
hurtig mad, som de fleste kan lide. Her er en frisk udgave med aubergine,
tomater og pecorino. Nemt og lækkert.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 20 min.
Aubergine-tomatsauce:
1-2 auberginer
3-4 spsk olie
500 g modne tomater
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk
oregano eller basilikum
salt og peber
Tilbehør:
400 g pappardelle
(eller anden båndpasta)
50 g pecorino
*
Vask auberginerne,
og skær dem i store terninger.
Varm halvdelen af
olien op på en pande, og steg auberginerne ved høj varme.
Dryp med resten af
olien under stegningen, og skru lidt ned for varmen.
Steg auberginerne
møre, og rør af og til.
Vask tomaterne, og
skær dem i kvarte.
Vend dem i
auberginerne, og kog det hele godt igennem, indtil tomaterne moser ud.
Tilsæt finthakket
hvidløg og grofthakket oregano eller basilikum, og kog igennem.
Smag til med salt og
peber.
Kog pastaen i en
stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, der er angivet på emballagen.
Lad den kogte pasta
dryppe af, og vend den med aubergine-tomatsaucen.
Anret pastaretten i
varme, dybe tallerkener, og drys med groftrevet pecorino.
TIPS: Pecorino er en
italiensk gedeost, som i kraftighed og tørhrd minder om parmesan, så du kan
sagtens bruge parmesan i stedet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin