
 
En god variant af
den velkendte pasta med kødsauce. Saucen og pastaen får en ekstra tur i ovnen
med mozzarella og frisk basilikum på toppen. 
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
 
#
500 g hakket oksekød
2 spsk olie 
2 løg (hakkede) 
500 g røde tomater
(i tern) (eller 1 dåse hakkede tomater) 
2 fed hvidløg
(finthakkede) 
salt og peber 
400 g pasta (penne) 
250 g frisk
mozzarella (i terninger) 
1 potte/bdt
basilikum (grofthakket) 
 
Salat: 
1 salathoved 
1 spsk olie 
2 spsk friskpresset
citronsaft 
salt og peber 
*
 
Tænd ovnen på 200 °C
Brun kødet på en
stor varm pande med olie. 
Tilsæt løg og svits
dem med et par min. 
Sluk for blusset og
tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber. 
Kog pastaen i
rigeligt saltet vand i det antal minutter, som er angivet på emballagen. 
Lad pastaen dryppe
af i en sigte og bland den med kødet, mozzarellaosten og basilikum. 
Læg det hele i et
stort, ovnfast fad smurt med lidt olie. 
Bag gratinen i ovnen
i ca. 10 min til osten er smeltet. 
 
SALAT: Bryd
salatbladene i grove stykker og kom dem i en skål. 
Pisk olie og citron
sammen med salt og peber og vend dressingen i salaten. 
Server salaten til
pastagratinen. 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin