![Spansk risret](/images/show_images/2/2020/3/spansk-risret_1584456166066.png)
Hurtig spansk gæsteret med fyldt med dejlige grønsager og
andet lækkert. Den spanske risret smager næsten som en ægte paella. Tilberedningstid: 30 minutter. Til 4-6 personer
# Ingredienser
200 g frosne rejer
1 ds (225 g) muslinger naturel
1 stort løg
1 spsk olie
25 g smør
350 g langkornede ris
evt. 12 tsk gurkemeje
6 dl bouillon af terning
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt, evt. fra glas
125 g frosne ærter
salt og peber fra kværn
lidt oliven uden sten
* Tilberedning
1. Lad rejerne tø op og hæld muslingerne i en sigte.
2. Pil løget, hak det fint og svits det i olie og smør i en
dyb pande eller en tykbundet kasserolle.
3. Tilsæt risene.
Drys evt. med gurkemeje.
Lad det svitse 1 min.
4. Tilsæt den kogende bouillon.
Lad risen koge i 10 min under låg.
5. Skyl peberfrugterne, skrab kernerne ud og skær frugten i
tynde strimler.
Kom det i risene sammen med de frosne ærter.
Vend forsigtigt rejer og muslinger i.
Lad retten snurre, til ærterne er møre.
6. Smag til med salt og peber.
Skær oliven i skiver, der drysses over retten ved
serveringen.
7. Server en tomatsalat til.
Drys med finthakkede løg eller purløg og hæld en olie/eddike
marinade over.
Server lune hvidløgsflutes til.
![Spansk risret](/images/show_images/64/2018/3/spansk-risret_1521580126607.png)
Ordet paella blev oprindeligt brugt til at beskrive selve
stegepanden den berømte spanske risret blev lavet i. Traditionel paella lavedes
af en blanding af ingredienser, som lokale landmænd havde tilovers: Kylling,
kanin og grønsager er typisk for Valencia. Gennem årene har opskriften udviklet
sig, og i dag er det mest typisk at retten laves med fisk og skaldyr, blandet
med ris.