Lad dig friste af disse gode og fyldige pastaretter.
Ingredienserne er hverdagsagtige, men smagen er i top. Alle opskrifter er til 2
personer. Er du alene så halver portionen.
Der er flere billeder
nederst.
Penne med champignon,
bacon og pesto
Du bestemmer selv smagen, ved at vælge din egen
yndlingspesto til retten.
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 15 min.
#
1 lille løg eller 2 skalotteløg
1 fed hvidløg
250 g markchampignon
200-250 g penne eller anden kort pasta
150 g baconterninger
1-2 spsk pesto salt og peber parmesanost
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Steg baconstykkerne gyldne på en pande og tilsæt løg,
hvidløg og champignon.
Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt pesto.
Hæld pastaen i et dørslag og tilbage i den varme gryde.
Vend bacon/champignon-blandingen i pastaen og varm igennem
under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Server straks i varme tallerkner med friskrevet parmesanost.
Grønsagssuppe med
pasta
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
1 løg
1 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1-2 gulerødder
1-2 kartofler
200 g savojkål eller hvidkål
1 spsk olie
1 spsk tomatpuré
1 spsk frisk timian
¾ liter grønsags- eller hønsebouillon
125 g små pastastykker
salt og peber
2 spsk hakket persille eller frisk oregano
Tilbehør: parmesanost og evt. brød
*
Pil løget og snit det fint. Pil hvidløgsfeddet og hak det
fint.
Rens grønsager og kartofler og skær dem i små stykker.
Snit kålen i tynde strimler.
Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie.
Tilsæt grønsager, kartofler og kål og steg et par min. under
omrøring.
Tilsæt tomatpure, timian og bouillon og lad suppen simre,
til grønsagerne er møre - ca. 15 min.
Kog pastaen al dente (så der er "bid" i dem) efter
pakkens anvisning.
Afdryp pastaen i en sigte og vend den så i suppen.
Smag til med salt og peber og tilsæt persille eller oregano.
Server i dybe tallerkener med friskrevet parmesanost og evt.
brød.
Fuldkornspasta med
kylling, soja og sesam
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min.
#
250 g kyllingebryst
1 spsk olie
1 spsk sojasauce
1 spsk citronsaft
1 spsk honning
1 spsk sesamfrø
¼ tsk chiliflager eller lidt finthakket frisk chili
1 dl hønsebouillon eller vand
200-250 g fuldkornspasta
250 g broccolibuketter
evt. salt og peber
*
Skær kyllingekødet i strimler og vend dem sammen med olie,
soja, citronsaft, honning, sesamfrø og chiliflager.
Lad dem trække 10-20 min.
Steg kød og marinade på en slip let pande 5 min. og kog
panden af med bouillon eller vand.
Tag panden af varmen.
Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt
broccolibuketterne de sidste 2 min. af kogetiden.
Hæld pasta og broccoli i et dørslag og hæld det tilbage i
gryden.
Tilsæt kylling med væske og varm det igennem 1 min.
Server straks i varme tallerkener.
Tips: Rist evt. lidt ekstra sesamfrø på en tør pande og drys
dem over ved servering.
Stænk evt. lidt sesamolie over retten ved servering.
Pastaskaller med
cremet fyld af laks og spinat
Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 20 min.
1 pakke frossen hel spinat (400 g)
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olie eller smør
1 spsk hvedemel
2½ dl fiske- eller hønsebouillon
muskatnød
salt og peber
½-1 dl piskefløde eller cremefraiche 38%
200 g store pastaskaller
250 g laksefilet (uden skind)
parmesanost
*
Lad spinaten tø op. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem
fint.
Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en gryde med olie eller
smør og rør melet i.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og kog saucen igennem under
omrøring.
Skru ned og lad den simre 8-10 min.
Krydr med revet muskatnød, salt og peber og tilsæt fløde
eller cremefraiche.
Kog pastaskallerne efter pakkens anvisning.
Tryk væden af spinaten og hak den groft med en kniv.
Vend den i saucen og varm den igennem.
Skær laksen i terninger, krydr dem med salt og peber og vend
dem i saucen.
Varm det igennem 2-3 min.
Afdryp pastaskallerne og vend dem i saucen.
Fordel fyldet i skallerne ved hjælp af to skeer.
Anret i varme tallerkener og drys med friskrevet parmesanost
og friskkværnet sort peber.
Server straks.
Pastagratin med
rigatone og kødsauce
Arbejdstid: 30 min. Koge/stege/bagetid: 50 min. Fryseegnet.
#
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
200 g hakket oksekød
1 spsk olie
½ dl rødvin (kan udelades)
1 dåse hakkede tomater med oregano og basilikum
salt og peber
200 g pastarør (fx rigatoni)
½ brik mælkesauce (2½ dl)
2 spsk rasp
parmesanost
Tilbehør: grøn salat
*
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Rens grønsagerne og skær dem i små stykker - eller hak dem
groft i en foodprocessor.
Brun kødet i en dyb pande med olie og tilsæt grønsagerne.
Steg under omrøring 5 min. og tilsæt vin.
Kog det igennem og tilsæt tomater, salt og peber.
Lad saucen simre min. 20 min.
Tænd ovnen på 180 °C.
Kog pastaen al dente (med "bid") efter pakkens
anvisning og hæld den i et dørslag.
Smag saucen til med salt og peber og vend pastaen i.
Læg pasta og sauce i et smurt ovnfast fad og fordel mælkesaucen
over retten.
Drys med rasp og revet parmesanost og sæt fadet i ovnen ca.
20 min.
Server direkte fra fadet og given grøn salat til.