Logo

Æg Florentine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æg Florentine

 

Dette er en billig og hurtig vegetarisk ret, som vil tiltale hele familien.

• Spinat er meget rig på vitaminer og mineraler.

Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Æg Florentine

4 små æg

800 g bladspinat

1 tsk salt pr. liter vand

1 bundtforårsløg

2 fed hvidløg

1 spsk olie

½-1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

½ dl cremefraiche

½ dl yoghurt naturel

50 g reven lagret ost

1 tsk stærk sennep

¼ tsk paprika

smør eller margarine til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl spinaten godt. Lad den dryppe af.

Fjern de grove stilke.

Bring letsaltet vand i kog i en gryde.

Læg spinatbladene i og lad dem blanchere 2 min.

Hæld kogevandet gennem et dørslag og afkøl spinaten hurtigt med koldt vand, lad dryppe af, kram det tørt.

Smør et ovnfast fad.

 

2 Skyl løgene og skær dem i fine ringe, også det grønne.

Pil hvidløgene og hak dem fint.

Bland spinat, løg, hvidløg og olie.

Krydr med salt og peber.

Hæld blandingen i fadet.

Varm ovnen til 225 °C.

 

3 Kog æggene 6 min, skyl dem med koldt vand og pil dem.

Del æggene på langs og læg dem med æggeblommen opad ovenpå spinaten.

Bland cremefraiche, yoghurt, reven ost og sennep.

Krydr med salt, peber og paprika.

Fordel blandingen jævnt over æg og spinat.

 

4 Gratiner i varm ovn i ca. 20 min, til overfladen er gylden.

Byd gerne kogte kartofler til.

 

Tips & råd

 

Æg Florentine

De grove stilke på spinaten skal helst skæres bort efter skylningen, så bevarer spinaten nemlig sin fine smag bedre.

 

Æg Florentine

Variation: pocher æggene 3 min. i letsaltet, kogende vand med lidt eddike i.

Lad dem glide ned, et ad gangen i det kogende vand, ved hjælp af en opøser.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1533

Kulhydrat 6 g Protein 29 g Fedt 25 g (62%) Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brødkage fra LyøEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mormors Vesterhavs fiskefrikadellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinemørbrad med jomfruhummer og persillecremeMed halvt så meget mørbrad kan denne ret også serveres som forret - eksklusivt og lækkert
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Sandart med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Amaretto budding med blommesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!