Logo

Bagte chili beans med majs, rodfrugter, tacos og cheddarost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagte chili beans med majs, rodfrugter, tacos og cheddarost

 

Baked Beans stammer oprindeligt fra det nordlige Amerika, hvor de indfødte (navajoindianere) lavede dem som gryderet, hvor de indgik i deres treenighed også kaldet “de tre søstre” – bønner, squash og majs. Sidenhen blev retten bragt over Atlanten og til Frankrig, Italien og England, hvor vi nok bedste kender den fra sidstnævntes “Full English Breakfast” hvor den indgår som en stadfæstet del. Nå, men nu til retten. Der indgår chili – dem kan du med fordel variere eller erstatte med rød og grøn peber – prøv dig frem og find din egen favorit!

4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 45 min.

 

# Ingredienser:

2 ds chili beans

1 ds majs

200 g rodfrugter (fx persillerod eller pastinak)

200 g gulerødder

200 g rødbeder

200 g tacochips

100 g revet cheddarost

½ bdt. koriander eller persille

1 rød chili

salt og sort peber

*

Rens rodfrugterne og skær dem på langs i ¼ stænger.

Vend dem med chili beans og majs i en bradepande med bagepapir.

Bages i ovn ved 200 °C i ca. 30 minutter indtil rodfrugterne er møre, men stadig sprøde.

Fordel tacochips og ost på toppen og gratinér i ovnen.

Drys med hakket koriander og chili.

 

Tips: Serveres som tilbehør både til fisk og kød, kan fint spises som vegetarret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her