Logo

Blomkål Polonaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blomkål Polonaise


En overdådig opskrift på blomkål polonaise, her får man sådan cirka et helt blomkål med hakkede æg og persille eller purløg.

Brødet til denne ret må gerne være nogle dage gammelt. Æg- og brødblandingen kan også bruges som topping til friskdampede asparges eller skorzonerrødder.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen..

 

#

1 blomkål

2 skiver lyst brød

15 g smør

2 æg (hårdkogte)

1 bdt persille eller purløg

salt og peber

*

 

Rens blomkålshovedet og læg det i en gryde med letsaltet, kogende vand.

Lad det simre under låg, til det er mørt (ca. 12 min).

 

Skær skorperne af brødet og hak det groft med en kniv.

Rist det gyldent på en pande med smør.

Hak de hårdkogte æg og skyl og hak persillen.

Tag blomkålshovedet op og lad det dryppe godt af.

Anret det på et fad og drys med ristet brød, æg og persille.

Server straks som grøn ret til 2 personer eller tilbehør til 4.


Du kan også dele kålen i buketter og dampe dem møre i ca. 5 min.


J madABC.dk er en kogebog med nemme madopskrifter, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålsfadFine, hvide, faste blomkålshoveder er en delikatesse - og ganske billige
• Blomkålsgratin - madkursusBlomkålsgratin er en dejlig klassiker, som er værd at tage frem her i forsommeren. Følg...
• BlomkålssuppeSelvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre...
• Eton mess traditionaldessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os