Logo

Blomkålstærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålstærte

 

Blomkålstærten gør det ud for et helt måltid.

Til 6 personer Tilberedningstid: 1 time. Hviletid: ½ time. Ikke fryseegnet

#

Dej:

300 g (5 dl) hvedemel

150 g smør

2 æg

salt, peber paprika (edelsüss)

 

Fyld:

1 blomkålshoved

300 g hakket flæskekød

1 løg

2 bdt persille

2 dl fløde

50 g flødeost

1 citron

20 g smør

1½ spsk hvedemel

salt, peber.

*

1. Smelt smørret til dejen og lad det køle lidt af.

Rør 1 tsk salt, 1 knsp hvid peber og 1 tsk paprika i smørret.

Tilsæt æggene og rør, til det skummer.

Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig.

Pak den ind og lad den ligge i køleskabet i ½ time.

 

2. Del blomkålen i små buketter, skyl dem og lad dem koge i letsaltet vand i 5 min.

Lad kålen dryppe af i et dørslag; gem kogevandet.

 

3. Rør et æg, revet løg, 1 bdt finthakket persille og reven skal og saft af ½ citron samt salt og peber i kødet.

 

4. Rul dejen ud og beklæd en smurt springform.

Prik bund og sider godt.

Læg alufolie over og fyld bunden med tørrede ærter, bønner eller ris (se Tips).

Bag bunden i ovnen ved 200 °C i 15 min.

 

5. Fjern folien og »bagebønnerne«. Afkøl bunden.

Fordel farsen i tærtebunden og læg blomkålsbuketterne over.

 

6. Smelt smørret til saucen i en kasserolle.

Rør melet i og spæd med ca. 1 dl blomkålsvand, fløde og flødeost.

Rør til osten er smeltet.

Saucen skal være ret tyk.

Smag den til med citronsaft, fintklippet persille, salt og peber.

Hæld den over tærtefyldet.

 

7. Bag tærten videre ved 200 °C i 30-40 min., til den er gennembagt.

 

8. Serveres som hovedret med en grøn salat.

 

Tips: »Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner - ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her