Logo

Broccolisalat med æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Broccolisalat med æg

 

Broccolien kaldes også aspargeskål, fordi den har en fin aspargessmag.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

400-500 g broccoli

3-4 æg

½ bundt purløg

2 tsk fransk sennep

5 spsk olie

2 spsk vineddike

salt, peber fra kværn

*

1. Skyl broccolien og ryst vandet af.

Skær evt. det nederste af stænglen af.

2. Læg broccolien i letsaltet, kogende vand, således at hovederne er over vandet.

Kog den til stilkene er møre (hovederne bliver møre af dampen).

3. Kog æggene hårde og hak dem fint.

4. Pisk en dressing af sennep, eddike, olie og fintklippet purløg (se opskrift nedenfor).

Smag den til med salt og peber.

5. Lad broccolien dryppe af i et dørslag.

Del broccolien i mundrette stykker og læg den på et serveringsfad.

Drys de hakkede æg over.

Hæld dressingen over og lad det stå koldt, men ikke i køleskab.

6. Serveres som forret med groft brød eller som en let sommeranretning, evt. med et par skiver koldt kød til.

 

Tips: Du kan også tilsætte små æbletern (vendt i lidt citronsaft) og fetatern

I stedet for at dele broccolien i små stykker, kan du skære et "krater" i toppen af det hele broccolihovede og komme de hakkede æg heri. Serveret på et fad er det en flot anretning.


Olie-eddikemarinade

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.


Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.

  


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvidløgsost med broccoliHar man en rest kogte grønsager fra aftensmaden, kan de hakkes og bruges i pålægssalater...
• BroccoliBroccolien er en sprød og mættende grøntsag med mange mulige anvendelser. Efter en kort...
• BroccomoleEn lækker mos af broccoli, soltørrede tomater og hvidløg - herligt tilbehør til både kød...
• Indbagte reine-clauderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os