Logo

Farspindsvin med brun sauce og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farspindsvin med brun sauce og grønsager 

 
Nogle gange skal der bare god gammeldags mad på bordet, og hvorfor ikke lave dette skønne 1970'er farspindsvin med brun sauce og grønsager? Vi har fundet billedet i en gammel Bo Bedre kogebog fra 1972 og har her genskabt opskriften på den gamle ret. Børnene vil med garanti elske det.
Tilberedningstid:1 time. 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 
# Ingredienser
FARSBRØD
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg
4 spsk hvedemel
1 tsk sennep
1½ tsk salt
1 smule peber
4 pølser

 
GRØNSAGER
1 kg blandede grønsager (Fx blomkål, grønne bønner, gulerod, porrer)
1 kg kartofler

 
BRUN SAUCE
4 spsk smør
3 spsk hvedemel
4 dl oksebouillon
½ dl piskefløde
1 smule madkulør
1 smule salt og peber
1 knivspids sukker

 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C og begynd derefter med at lave farsen:
Skær løget groft og blend det sammen med æggene, så det bliver findelt.
Bland det sammen med alle de øvrige ingredienser - bortset fra pølserne - og rør det sammen til en fars.
Form farsen til et brød i et ildfast fad.
Skær pølserne midt over og stik den ned i farsen, så det - næsten - ligner piggene på et pindsvin.
Bag farsbrødet midt i ovnen i 40-45 min.

 
Kog kartoflerne i en gryde.
Rens grønsagerne, skær dem i mundrette bidder og kog dem i en gryde med letsaltet vand eller rist dem på en pande i en smule smør. 

 
Lav saucen:
Smelt smørret i en gryde - det skal ikke blive brunt.
Rør melet i og tilsæt derefter bouillonen lidt ad gangen.
Sørg for at røre godt, så der ikke kommer klumper i saucen.
Kog saucen godt igennem, tilsæt til sidst fløde, kulør og sukker og smag til med salt og peber.

 
Server farsbrødet med kartofler, brun sauce og grønsagerne i et fad.  


Se alle opskrifter for børnekokke 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her