Logo

Gulerods- og spinatgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerods- og spinatgratin

 

Spinat og gulerødder får her en raffineret smagsnuance af krydrede tomater og den stærke rucolasalat. Let og lækkert

• Gulerøddernes kogevand indeholder værdifulde vitaminer.

• Når man bruger smelteost i saucen behøves der ikke så meget salt.

Forberedelse i 45 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Gulerods- og spinatgratin

1 stort løg

4 spsk smør eller margarine

400 g flødestuvet spinat (fra frost)

500 g gulerødder

3 dl grønsagsbouillon

1 bundt rucolasalat

1 dåse (400 g) knuste tomater

½ tsk salt

¼ tsk hvid peber

100 g kogt skinke

1-2 spsk hvedemel

100 g smelteost, mager, naturel

100 g mellemlagret mager ost (fx Danbo eller gouda)

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Pil løget og hak det fint.

Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande og steg løget til det er blankt.

Tilsæt den frosne spinatstuvning og lad den tø op på panden ved jævn varme.

 

2 Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

Bring bouillonen i kog.

Lad gulerodsskiverne koge kraftigt i omgange i bouillonen, ca. 2 min. pr. omgang.

Tag gulerødderne op med en hulske og læg dem i et ovnfast fad.

Gem bouillonen til saucen.

Fordel spinatstuvningen ovenpå gulerødderne.

 

3 Skyl rucola bladene og ryst dem tørre. Striml salaten fint.

Rør salaten i de knuste tomater.

Krydr med salt og peber og fordel blandingen ovenpå grønsagerne i fadet.

 

4 Tilbered saucen som anvist under Tips & råd.

Lad saucen svale noget og hæld den så over grønsagerne.

Tern osten fint og drys den over.

Gratiner i ovnen ca. 25 min.

 

Tips & råd

 

Gulerods- og spinatgratin

Til saucen: fjern fedtkanten og striml skinken fint.

Smelt resten (3 spsk) af fedtstoffet i en gryde og brun skinken let.

Drys melet over og lad det blive lysebrunt under omrøring.

Spæd med bouillonen lidt ad gangen.

Lad saucen komme i kog mellem hver tilsætning af væske.

Rør rundt hele tiden og lad saucen koge til den er glat.

Opløs smelteosten i saucen under omrøring ved svag varme. Lad saucen svale lidt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 402 = kJ 1688

Kulhydrat 26 g Protein 25 g Fedt 22 g (49%) Fibre 8 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her