Logo

Hasselback-kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hasselback-kartofler

Hvidløg og løg, friske krydderurter og krydderier. Du må prøve alle disse 3 forslag til krydring.

• Kartofler er en af vore vigtigste C-vitaminkilder • Kartoffelskallen er fiberrig og smager godt.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 60 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Hasselback-kartofler

4 bagekartofler

1½ spsk blødt smør

salt og friskkværnet sort peber

LØGKRYDRING:

1 fed presset hvidløg

1 spsk hakket løg eller skalotteløg

URTEKRYDRING:

1 spsk hakket persille

1 tsk hakket basilikum

1 tsk hakket oregano

STÆRK KRYDRING:

1 tsk paprika

½ tsk spidskommen

tsk cayennepeber

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 225 °C.

Skrub kartoflerne godt.

Skær tynde snit i dem uden at skære dem helt igennem.

 

2 Læg kartoflerne i en bradepande eller et ovnfast fad.

Smelt smørret og pensl eller hæld det ned i snittene.

Drys med salt og peber og bag dem i ovnen ca. 45 min.

 

3 Bland i mellemtiden en eller flere af de foreslåede krydderblandinger i hver sin skål.

 

4 Tag kartoflerne ud efter 45 min.

Drys krydderierne over og bag dem yderligere ca. 15 min.

Prøv med en kødnål om de er møre hele vejen igennem inden de serveres.

 

Tips & råd

 

Hasselback-kartofler

Når du skal snitte kartoflerne er det en god ide at lægge dem i en træske mens du skærer.

Så risikerer du ikke at kniven går helt igennem så kartoflen bliver skåret over.

Hasselback-kartofler

Skil kartoffelskiverne ad med en kniv, så er det nemmere at komme til at smøre dem.

Der går mindre fedtstof til hvis du vælger at pensle i stedet.

 

FORBERED: Kartoflerne kan forberedes et par timer i forvejen.

Gå da frem til og med punkt 1.

Læg de snittede kartofler i koldt vand så de ikke bliver mørke.

Tag kartoflerne op. tør dem og fortsæt efter opskriften.

 

PR. PORTION: Kalorier 227 = Kilojoule 951

Kulhydrat 40 g Protein 5 g Fedt 5 g (20%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HønsefuméEn sauce af mørk hønsefond er smagfuld og kraftig, og kan serveres både til fjerkræ og...
• Mikmuskage - MikkelmuskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Coq au vin à la BourguignonneRagout af hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg,...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Sommerfrikassé 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvide ferskner i Grand MarnierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!