Logo

Helstegt kylling med råkostsalater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt kylling med råkostsalater

 

To meget forskellige råkostsalater er lækkert tilbehør til en saftig helstegt kylling - både sundt og meget lækkert. Det er lige noget for dig.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 1 time.

 

#

1 frisk kylling eller hane

1 stort bundt persille

friskkværnet peber

1 spsk sojasauce

 

Gulerodssalat:

500 g gulerødder

2 appelsiner

50-75 g rosiner

 

Fennikelsalat:

2-3 spsk solsikkekerner

1 tsk sojasauce

2 fennikler

3 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

brød eller kartofler

*

 

Skyl persillen, og fjern stilkene.

Fyld persillen i kyllingen, og luk med kødnåle.

Læg kyllingen i et ovnfast fad, krydr med peber og pensl med halvdelen af sojasaucen.

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 20 min.

Pensl med resten af sojasaucen, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt ca. 40 min.

Stik i låret med en kød nål.

Er saften klar og ikke rød, er kødet gennemstegt.

Lad kyllingen hvile i 15 min., før den skæres ud.

 

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Skær skrællen af appelsinerne, og skær frugtkødet i små stykker.

Bland gulerødder med rosiner og appelsin.

 

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande, tilsæt sojasauce, og tag straks panden fra varmen.

Afkøl.

Rens fennikelknoldene, og snit dem meget fint evt. på et mandolinjern.

Bland fennikel med citronsaft, og drys med solsikkekernerne.

 

Server den stegte kylling med de to råkostsalater og brød eller kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her