Logo

Kartoffel gullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffel gullasch

 

En herlig gullasch med kartofler som hovedingrediens. er en ander- ledes gryderet, som er god at servere en kølig efterårs- eller vinterdag.

• Server en blandet salat til retten. Så kompletteres næringsindholdet med en masse vitaminer.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 25-30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kartoffel gullasch

1,2 kg faste kartofler

100 g saltet flæsk

1 spsk smør eller margarine

250 g løg

2 fed hvidløg

2 spsk paprika

4 spsk tomatpuré

1½ dl cremefraiche

1 tsk salt

¼ tsk peber

¼ tsk stærk paprika

½ l oksebouillon eller -fond

1 bundt persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil løgene og skær dem i små tern.

Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand. Stil dem til side.

Skær sværen fra og skær flæsket i små tern.

Smelt fedtstoffet i en gryde og brun flæsket langsomt.

 

2 Tilsæt løgene og steg dem blanke ved svag varme.

Pil hvidløgene og pres dem i.

Drys paprika over og lad det stege med en tid.

Tilsæt tomatpuré og cremefraiche og krydr med salt, peber og paprika.

Hæld bouillonen på og bring det i kog.

 

3 Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i 3 cm store tern.

Kom kartoflerne i gryden, læg låg på og lad det simre i 25 min, eller til de er gennemkogte.

 

4 Skyl persillen og hak halvdelen af den fint.

Smag gullaschen til, rør den hakkede persille i gryden og drys hele persilleblade over.

 

Tips & råd

 

Kartoffel gullasch

Denne gryde er god at anvende som basis for forskellige rester. Fx kan du tilsætte tern af kogte kartofler i stedet for rå, og lade dem simre med i gryden i 5 min. Andre fint skårne rester af kød og grønsager kan du også anvende.

 

Serveringsforslag: en salat med skårne bønner, tomater og peberfrugt med en god vinaigrette smager godt til. Suppler med friskbagt brød.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 493 = kJ 2070

Kulhydrat 56 g Protein 11 g Fedt 25 g (46%) Fibre 5 g


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Varm peberfrugtsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Klassisk koldskålEn meget simpel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os