Logo

Kartoffelgratin med parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelgratin med parmesan

 

Parmesanost og kartofler kompletterer hinandens smag på en raffineret måde. Cremefraiche og purløg passer vældig fint sammen.

• For at mindske på fedtet kan du anvende magre mejeriprodukter som fx minimælk.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 55 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kartoffelgratin med parmesan

500 g kartofler, fx King Edward

1 løg

2 spsk margarine

1 dl minimælk

2 spsk cremefraiche

½ dl frisk eller 2 tsk tørret purløg

¼ tsk salt

¼ dl (30 g) reven parmesan

½ tsk olie til fadet

GARNERING

et par purløgsstrå

1-2 spsk hakket rød peberfrugt

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Smør et gratinfad med lidt olie og stil det til side.

 

2 Pil og riv løget, smelt margarinen eller anvend flydende margarine.

Skræl kartoflerne og riv dem groft i en skål.

Bland dem med løg, mælk, margarine, cremefraiche, fintklippet purløg og salt.

 

3 Hæld kartoffelblandingen i gratinfadet og drys parmesanosten over.

 

4 Dæk fadet godt til med alufolie og gratiner i 30 min.

Tag folien af og gratiner i yderligere ca. 25 min, til gratinen er gylden og gennembagt.

Garner med purløg og tern af rød peber. Server straks.

 

Tips & råd

Denne ret kan laves i mikroovn. Gå frem som anvist t.o.m. trin 3. Dæk med mikrofolie og tilbered gratinen på fuld effekt i 5 min. Fjern folien og tilbered yderligere 10-12 min. til kartoflerne er møre og gratinen bobler.

 

Kartoffelgratin med parmesan

Stil rivejernet i en skål når du river kartoflerne, så slipper du for at spilde på bordet.

Hvis du også stiller skålen på bagepapir så er du helgarderet.

 

Kartoffelgratin med parmesan

Brug løgskallen til at holde i når du river. Skær en skive af ved rodfæstet og træk skallen en smule op på løget og højere op efterhånden som løget rives.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 919

Kulhydrat 23 g Protein 7 g Fedt 11 g (45%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HønsefuméEn sauce af mørk hønsefond er smagfuld og kraftig, og kan serveres både til fjerkræ og...
• Mikmuskage - MikkelmuskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Coq au vin à la BourguignonneRagout af hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg,...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Ål - Europæisk ål - infoDen europæiske ål (Anguilla anguilla), også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk...
• Klaras marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!