Logo

Kartoffeltapas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffeltapas

 

Små, nye kartofler er delikate som tapas og kan serveres både kolde og varme.

 

Nye kartofler med dip

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 20 min. (4 personer)

 

#

12-24 nye kartofler

1 glas oliventapanade

 

Rød peber-pesto:

1 fed hvidløg

50 g pinjekerner

75 g grillet, rød peberfrugt

3 spsk revet parmesanost

3 spsk olie

½ tsk balsamico

salt og peber

evt. frisk basilikum (finthakket)

 

Safranmayonnaise:

150 g ægte mayonnaise

1 knsp safran

1 fed hvidløg (knust)

½-1 spsk citronsaft

salt og peber

*

 

Rød peber-pesto:

Hak eller stød hvidløg og pinjekerner sammen og tilsæt rød peber.

Stød eller hak det til mos og rør ost og olie i.

Smag til med balsamico, salt og peber og tilsæt evt. basilikum.

 

Safranmayonnaise:

Overhæld safran med 1 spsk kogende vand.

Rør mayonnaisen sammen med safranvæsken og smag til med knust hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Opbevar i køleskabet.

 

Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i saltet vand.

Lad dem trække møre (ca. 8 min.) under låg og hæld vandet af dem.

Server dem med de 3 dips.

 

Man kan også vende de skrubbede kartofler med lidt olie og bage dem møre i ovnen ved 200 °C i 15-20 min.

Server dem med de 3 dips.

 

Bagte, nye kartofler med fyld

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min. (4 personer)

 

#

12 mellemstore, nye kartofler

100 g baconterninger

4 spsk cremefraiche

1 bdt purløg (fintsnittet)

salt og peber

2-3 spsk revet ost

evt. lidt kaviar

*

 

Skrub kartoflerne rene og bag dem møre i ovnen ved 200 °C i 20-30 min.

Rist baconterninger gyldne på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Rør cremefraiche sammen med purløg, salt og peber.

Skær et snit i kartoflerne og tryk dem åbne.

Fyld halvdelen af dem med bacon og ost og bag dem yderligere 5 min.

Fyld resten af kartoflerne med cremefraiche-dressing og top evt. op med kaviar.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelmad med matjesfilet og pocheret ægNyd en god sild til aftensmad. Matjesfileter og nye kartofler er en god sommerklassiker
• Asparges og nye kartofler med hollandaiseNyd de nye kartofler og asparges med en cremet sauce, smagt til med rygeost. Retten kan...
• Nye kartofler med ærter og purløgKog først kartoflerne halvmøre og rist dem så færdige i olie. Her har vi tilsat...
• RådhuspandekagerRådhuspandekager er en specialitet bestående af tynde pandekager, som er rullet med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!