Logo

Klipfisk med rødbe­der og majroer marine­ret i sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klipfisk med rødbe­der og majroer marine­ret i sennep og brombær ristet med estragon
Rødbede og sennep hører til dansk klipfisk, og i denne opskrift er de kombineret med lidt flere nyhøstede grønsager. Majroer, brombær og estragon harmonerer flot med både rødbeder, sennep og fisk.

# Ingredienser 
1 kg klipfisk
½ l. mælk
3 rødbeder
6 majroer
4 spsk extra jomfruolivenolie
3 spsk rødvinsvinaigre
1 spsk dijon­sennep
salt og kværnet peber
 
Ristede brombær:
400 g brombær
2 spsk extra jomfruolivenolie
1 potte estragon
kværnet peber

* Tilberedning 
Udvand klipfisken i minimum et døgn i rigeligt vand.
Skift vandet et par gange undervejs.
Kog fisken i lige dele mælk og vand i et par minutter.
Afdryp og afkøl fisken.
 
Skræl rødbederne og rengør maj roerne.
Skær i ultratynde ski­ver, eventuelt med en tyndskræl­ler.
Mariner i en dressing af oli­venolie, rødvinsvinaigre og Dijon­sennep. 
Krydr med salt og kvær­net peber.
Lad gerne trække minimum 5 timer.
 
Brombær: Opvarm olien på en pande og rist brombærrene hur­tigt.
Vend med kværnet peber og grofthakket estragon.
 
Portionsanret fisken og kom en skefuld marinerede rødbeder og majroer ovenpå.
Top med ristede brombær og estragon.
Server eventuelt med lidt citron og strimler af ristet rugbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her