Logo

Ostefondue 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ostefondue 3

 

Hyggeligt er det at sidde sammen med venner og nyde et lidt anderledes måltid. Prøv denne ostefondue ved dit næste gæstebud.

• Hvis du ikke vil have alkohol i fonduen kan du erstatte vinen med æblejuice og 3 spsk citron- eller limesaft. Udelad også brændevinen.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Ostefondue

500 g franskbrød eller baguette

250 g gruyereost

250 g emmenthaler- eller Danboost

3 dl tør hvidvin

1 stort fed hvidløg

1 spsk Maizena eller kartoffelmel

2 cl kirch eller brændevin

1 knivspids hvid peber

1 spsk paprika

1 knivspids reven muskat

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær brødet i mundrette bidder.

Riv de to slags ost groft eller skær dem i små tern.

 

2 Hæld vinen i en fonduegryde, helst af keramik.

Varm vinen langsomt ved svag varme.

Tilsæt osten, lidt ad gangen og lad den langsomt smelte under omrøring.

Pil hvidløget og læg det hele fed i gryden.

 

3 Rør melet ud i kirch eller brændevin.

Rør blandingen i den glatte, tyktflydende ostemasse.

Varm massen op, men lad den ikke koge, for så bliver osten sej.

 

4 Smag til med peber, paprika og muskat.

Placer gryden på bordet over en varmekilde, fx en spritflamme, så ostemassen holder sig varm.

 

5 Sæt brødstykkerne på lange gafler og dyp dem i fonduen.

Stil små skåle med fintskårne grønsager som agurkeskiver, tomatbåde, radiser, cornichons (små syltede agurker) og løg på bordet.

 

Tips & råd

 

Bland gerne forskellige ostesorter i fonduen. Den schweiziske ost Vacherin fremstilles specielt til brug i ostefonduer.

 

Hvidt brød som skal bruges til fondue skal have en hård skorpe så det holder sammen.

Baguette er nok det bedste valg.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 798 = kJ 3351

Kulhydrat 69 g Protein 45 g Fedt 38 g (43%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsin - mandelkage (uden mel)Denne særdeles velsmagende skærekage følger en opskrift, der kan føres tilbage til...
• Kylling i karry og champignonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Canadiske spareribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Andebryst med cremet urtesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• MelonkageEn lækker kagebund, med skønne melontern og dejlig råcreme - så er desserten fin
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!