Logo

Pastagratin grøn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pastagratin grøn

 

En sund hverdagsret som altid smager dejligt og bliver populær, også hos børnene.

• Alle typer løg, herunder porrer, indeholder antioxidanter, som styrker immunforsvaret.

• Zucchini indeholder C-vitamin og betakarotin.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grøn pastagratin

250 g grønne båndnudler

½ zucchini

2 gulerødder

1 stor porre

1 bundt persille

4 spsk smør

2 fed hvidløg

salt og peber

¼ tsk cayennepeber

3 dl cremefraiche

2 æg

100 g reven goudaost

smør til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog pastaen i rigeligt saltet vand.

Skyl den med koldt vand og lad den dryppe af.

 

2 Skyl zucchinien, skræl gulerødderne og riv begge dele groft.

Del porren på langs og skyl den godt.

Skær den i fine strimler. Hak persillen fint.

 

3 Opvarm halvdelen af smørret i en gryde.

Læg grønsagerne i og steg dem næsten møre.

Pil hvidløgene, pres dem i og lad det stege med i 5 min.

Krydr med salt, peber og cayennepeber.

 

4 Sæt ovnen på 175 °C.

Smør et ovnfast fad med smør og læg pasta og grønsager i.

Rør cremefraiche, æg og halvdelen af osten sammen og hæld det over gratinen.

Drys resten af osten over og læg resten af smørret på i tern.

Sæt fadet i ovnen i 25 min, til gratinen er gylden.

 

Tips & råd

 

Pastagratin grøn

Goudaost er en hollandsk ost fra provinsen Nordholland. Gouda laves på komælk og nogle enkelte gange på gedemælk. Osten har en orange skorpe og en saftig, fyldig smag. Den findes i 3 lagringsgrader: ung gouda modner på 4-8 uger (bagest i billedet), middelmoden gouda (til højre på billedet), modner i mindst 4 måneder og moden gouda (til venstre på billedet), bør modne i 10 måneder eller længere. Jo mere moden osten er, desto kraftigere er smagen. Middelmoden goudaost passer bedst til madlavning.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 666 = kJ 2797

Kulhydrat 46 g Protein 17 g Fedt 46 g (62%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kyllingeragout med grønsagsspaghettiEn god gang curry varmer godt, når det er koldt, og stærk mad har en gavnlig effekt på...
• Nøddeis med melonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os