Logo

Peberfrugter Græske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Peberfrugter Græske

 

Byd på en græsk menu og server disse lækre og dekorative peberfrugter fyldte med lammekød, ris og fetaost.

• Peberfrugter er fyldt med vitaminer, en blanding af C- og E-vitamin samt betakarotin.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Peberfrugter Græske

4 store gule peberfrugter a 125-175 g

100 g (1¼ dl) langkornede ris

1 tsk salt pr l kogevand

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk olie

200 g hakket lammekød

2 spsk tomatpuré

½-1 tsk salt

¼ tsk sort peber

1 nip spidskommen

2 tsk oregano

100 g fetaost

2 æg

600 g (4 stk.) bøftomater

eller 1 dåse hakkede tomater

2 dl oksebouillon (fond)

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog risene under låg i letsaltet vand ved svag varme i 20 min.

Pil løg og hvidløg.

Hak løget fint og steg det blankt i 1½ tsk af olien.

Pres hvidløgene ned i kødet og bland det godt.

Brun det hele 5 min.

Smag til med tomatpuré, salt, peber, spidskommen og oregano. Stil til side.

 

2 Varm ovnen til 175 °C.

Skær et låg af peberfrugterne. Skyl dem og lad dem dryppe af

 

3 Hæld vandet fra risene og lad dem køle noget af.

Bland dem med kødet i en skål.

Smuldr fetaosten i, tilsæt æggene og bland godt. Smag til.

Fordel massen i de rensede peberfrugter og læg lågene på.

 

4 Skold og flå tomaterne.

Udkern dem og hak dem groft.

Pensl et ovnfast fad med resten af olien og stil peberfrugterne i fadet.

Hæld de hakkede tomater ved siden af.

Drys med salt og peber.

Hæld bouillonen på og steg i ovnen ca. 45 min.

 

Tips & råd

 

Peberfrugter Græske

Lav gerne en dobbelt portion og frys ned før ovnstegningen.

Anvend helst en tætsluttende frysebox.

 

Peberfrugter Græske

Vegetarisk: erstat kødet med 200 g (3-4 stk.) gulerødder og ½ dl rosiner og bland dem sammen med et par spsk ristede pinjekerner i risene.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 396 = kJ 1670

Kulhydrat 36 g Protein 23 g Fedt 18 g (41 %) Fibre 8 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kogekonens natmadEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• VintertærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os