Logo

Pillekartofler med grøn sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pillekartofler med grøn sauce

 

En lidt anderledes ret! Det er ikke kun de sædvanlige krydderurter, som farver saucen grøn, men fremfor alt karsen og spinaten. Vitaminrigt

• Frisk nyklippet karse er en god kilde til A- og C-vitamin.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 25-30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pillekartofler med grøn sauce

1 kg kartofler

4 æg

1 dl olie

1 tsk stærk sennep

1 spsk friskpresset citronsaft

½ dl varmt vand

25 g karse, klippet

50 g bladspinat

1 bundt persille

1 kvist estragon

½ tsk salt

¼ tsk hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skrub kartoflerne og kog dem med skallen på i ca. 25 min.

 

2 Kog æggene samtidig i ca. 5 min, så æggeblommen stivner.

Afkøl dem under rindende koldt vand.

Pil æggene og del dem. Hak æggehviden fint.

Passer æggeblommen gennem en si og bland den med olie, sennep og citronsaft til en glat sauce. Spæd evt. med varmt vand.

 

3 Skyl og tør karse, spinat, persille og estragon.

Fjern grove stilke fra spinat og persille. Nip bladene af estragonstilkene.

 

4 Hak karse, spinat og krydderurter groft og læg dem i en foodprocessor eller blender.

Hak fint og tilsæt æggesaucen.

Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Tilsæt halvdelen af den hakkede æggehvide og drys resten over saucen.

Pil kartoflerne og server saucen til.

 

Tips & råd

 

Pillekartofler med grøn sauce

Alternativ: bland mager cremefraiche og syrnet fløde.

Tilsæt sennep, citronsaft, spinat, karse og krydderurter.

Smag til med salt og peber.

 

Pillekartofler med grøn sauce

Server den grønne sauce til kogt, sprængt oksekød eller til kogt kylling.

Erstat evt. karsen og spinaten med et bundt blandede krydderurter.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 499 = kJ 2096

Kulhydrat 42 g Protein 13 g Fedt 31 g (56%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• PufkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage med engelsk cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os