Logo

Pizza Syditaliensk Special

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizza Syditaliensk Special

 

Pizza kommer oprindelig fra Napoli i Italien. Denne variant har sine rødder i det sydligere beliggende Apulien • Anvend friske krydderurter så ofte som muligt. De fås året rundt i små potter. De er rige på både mineraler og vitaminer.

Forberedelse 1 time. Tilberedning 40-50 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pizza Syditaliensk Special

600 g kartofler, en melet sort

7 spsk hvedemel

1 æggeblomme

1 spsk oregano

4 spsk olie

½ tsk salt

¼ tsk peber

700 g tomater

2 fed hvidløg

1 potte basilikum

50 g parmesanost

½ tsk sukker

5 sorte oliven

5 grønne pepperoni, milde

125 g mozzarellaost

1 tsk olie til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Skrub kartoflerne og kog dem næsten møre. Skyl i koldt vand.

Pil kartoflerne og mos dem i en stor skål.

Sigt melet over, tilsæt æggeblomme, ½ tsk oregano og ½ spsk olie.

Bland og smag til med salt og peber.

 

2 Smør et ovnfast fad (28 cm i diameter) med lidt olie.

Rul forsigtigt dejen ud mellem plastfolie og vend kagen over i formen ved hjælp af folien.

Tryk forsigtigt en fingerbred kant op hele vejen rundt.

Varm ovnen til 200 °C.

Skold, flå og tern tomaterne og lad dem koge sammen ved god varme i resten af olien.

Afkøl saucen.

 

3 Pres hvidløgsfeddene i saucen.

Skyl basilikummen og ryst den tør. Hak bladene fint.

Riv parmesanosten.

Rør basilikum og ost i saucen.

Smag til med salt, peber, sukker og oregano.

Fordel blandingen over dejen.

Læg oliven og pepperoni på.

Skær mozzarellaen i 4 skiver og læg den på pizzaen.

Bag 40-50 min.

 

Tips & råd

Spar tid ved at anvende færdig, ret fast kartoffelmos, i stedet for mosede kartofler.

Følg i øvrigt opskriften.

 

En variant er at lægge stegte løgringe, tynde strimler skinke og friske champignoner på eller evt. konserverede muslinger. Vælg det du synes bedst om.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 604 = kJ 2536

Kulhydrat 47 g Protein 23 g Fedt 36 g (54%) Fibre 6 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffel- og svampe suppeDenne cremede suppe får en ekstra kraftig smag fra det røgede flæsk
• Stegte kartofler med rosmarin og hvidløg En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelchips sprødeDisse knasende sprøde chips tilberedes med ganske lidt fedt, og de går lige til hjertet! •...
• Marengs med nougat-cremeDesserten er skønne sprøde marengs med en nem og lækker nougatcreme. Enkel opskrift der...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!