Logo

Porregratin med mozzarella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Porregratin med mozzarella

 

Duftene fra denne gode gratin får tænderne til at løbe i vand; porre, tomat og kålrabi tilberedes under en sprød skorpe af ost.

• Porre indeholder meget B1-vitamin, som styrker hjerte og blodomløb.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Porregratin med mozzarella

4 mellemstore porrer

3 tomater

1 lille kålrabi

150 g mozzarellaost

100 g frosne suppegrønsager

salt og peber

2 dl letmælk

1¼ dl fløde 13%

100 g frisk, reven parmesanost

1½spsk smør eller margarine

 

* Fremgangsmåde:

1 Gør porrerne i stand og skær dem i tynde skiver.

Skold og flå tomaterne og skær dem i skiver.

Skræl og skyl kålrabien og høvl den i tynde skiver.

Lad mozzarellaosten dryppe af og skær den i tern.

 

2 Smør et ovnfast fad med smør og læg porrer, tomater og kålrabi taglagt i.

 

3 Drys suppegrønsagerne over.

Tilsæt salt og peber efter behag.

 

4 Bland mælk og fløde og hæld det over gratinen.

Drys først parmesanost over og dernæst mozzarellaost.

Fordel fedtstoffet henover.

 

5 Sæt gratinen i midten af en kold ovn og sæt den på 175 °C.

Bag gratinen i 40 min, til osten er smeltet og er blevet gylden.

 

Tips & råd

 

Porregratin med mozzarella

Hæld mælke- og flødeblandingen forsigtigt langs med fadets kanter.

Når grønsagerne har lagt sig til rette, drysser du osten over i et jævnt lag.

 

Porregratin med mozzarella

Du kan udmærket erstatte osten med fedtstof, hvis du ikke har ost i huset.

Øg mængden af smør eller margarine til det dobbelte og salt lidt mere.

 

VARIATION: Læg strimler af stegt kød imellem grønsagslagene. Følg i øvrigt opskriften.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751

Kulhydrat 26 g Protein 22 g Fedt 25 g (54%) Fibre 6 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Stegt hare i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegt ananasrisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os