Logo

Porretærte med gorgonzola

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porretærte med gorgonzola

 

En lækker moderniseret variant af den klassiske quiche med smag af porre og gorgonzola.

• Grønskimmeloste er relativt salte, så vær forsigtig med saltningen.

• Porren giver både farve, vitaminer og mineraler.

Forberedelse 40 min. Tilberedning 40-50 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Porretærte med gorgonzola

2 dl hvedemel

1 dl grahamsmel

100 g smør eller margarine

FYLD:

1 kg porrer

3 æg

1½ dl skummetmælk

1½ dl cremefraiche

120 g gorgonzola ost

½ tsk salt

¼ tsk peber

½ tsk reven muskat eller ¼ tsk paprika

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg mel og margarine i tern i foodprocessoren.

Bland til en grynet masse. Tilsæt 2-3 spsk vand og ælt sammen.

Dæk dejen med plastfolie. Lad den hvile koldt ca. 30 min.

 

2 Skyl porrerne og skær dem i tynde ringe.

Bring rigeligt med letsaltet vand i kog.

Blancher porrerne i omgange ca. 3 min.

Tag dem op med en hulske og skyl dem i koldt vand.

 

3 Varm ovnen til 175 °C.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker plastfolie.

Tag folien af på den ene side og vend dej pladen ved hjælp af folien over i en høj tærte- eller springform.

Tryk dejen ud. Prik bunden med en gaffel.

Forbag bunden ca. 10 min.

Tag formen ud og skru op til 200 °C.

Fordel porrerne over bunden.

 

4 Bland æg, mælk og cremefraiche.

Smuldr gorgonzolaen og rør den i æggeblandingen.

Smag til med salt, peber og muskat eller paprika.

Hæld blandingen over porrerne.

Bag i ovnen 40-50 min, til tærten er gylden.

Server tærten varm.

 

Tips & råd

 

Porretærte med gorgonzola

I stedet for porrer kan du anvende løg. Pil og halver løgene og skær dem i tynde skiver.

Steg dem derefter bløde på en pande i lidt fedtstof.

 

Porretærte med gorgonzola

En rest af tærten kan du varme op i ovnen.

Stil tærten i ovnen ved 150 °C i ca. 10 min.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 226 = kJ 949

Kulhydrat 17 g Protein 8 g Fedt 14 g (56%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her