Æble
og kanel passer godt sammen. Disse muffins er skønne og saftige - og du kan
også lave dem med chokolade. 12 muffins
#
Ingredienser:
2
æg
2,5
dl sukker
1
vaniljestang - kornene herfra
1,5
dl mælk
2,5
dl hvedemel
1½ tsk
bagepulver
1
tsk stødt kanel
180
g smeltet smør
2
uskrællede æbler, fx elstar
*
Pisk
æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt
mælk.
Bland
mel, bagepulver og kanel sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i
æggeblandingen.
Tilsæt
fedtstoffet.
Riv
æbler groft, pres det fri for væde og vend straks de revne æbler i dejen.
Hæld
den i 12 smurte muffinsforme eller små, runde aluforme - ¾ dl dej pr. form.
Bag
kagerne midt i ovnen, ca ½ time
ved 175 °C.
Lad
de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist.
Vend
dem ud og drys med flormelis.
Tips:
I stedet for
flydende fedtstof kan du bruge 100 g smeltet smør
Chokolademuffins
Undlad
æble og kanel.
Smelt
i stedet 125 g mørk chokolade sammen med fedtstoffet - lad det køle let af.
Vend
yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen.
Fordel
dejen i 12 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2½ dl) - kom ca. 1 dl
dej i hvert hul.
Eller
brug en form med 12 huller - kom evt. en fast papirform i hullet (a ca. 1 dl) -
kom ca. ½ dl dej i hvert hul.
Bages ca ½
time ved 175 °C.